Jonathan Reynolds MP

Representing the communities of Stalybridge, Hyde, Mossley, Longdendale, and Dukinfield
labour and coop candidate jonathan reynolds

MP marks £500k revamp of Stalybridge Railway Station

 IT was ‘all change’ at Stalybridge Railway Station, when Stalybridge and Hyde MPs past and present celebrated £500,000 of station improvements.

The replacement of the canopy over the platform is the centrepiece of the latest improvements to the station by Network Rail.

But the back room at the famous Stalybridge Buffet Bar has also benefitted from its own £6000 refurbishment.

On Friday MP Jonathan Reynolds and former MP Lord Tom Pendry were at the station to mark the completion of the work.

As part of the work damaged plaster work was repaired, the floor was reconditioned and the room was painted – before being decorated with posters, prints, mirrors and pieces of railway memorabilia, including ladies room and waiting room signs.

Following the event, Jonathan Reynolds said: “Thousands of commuters use the railway station in Stalybridge every day and will notice a real difference on the platform.

“Meanwhile The Stalybridge Buffet Bar is a local landmark that has a place in the hearts of beer and railway enthusiasts alike.

“The back room now looks stunning and I know the changes will be welcomed by the very many visitors who enjoy this unique venue every year.

“I understand there are even those who plan their rail journey around a stop at the buffet bar, even if it means their trip will take longer – and I think that following this work that will happen even more.

“I will certainly return here in the future – and I’m sure I’ll find it busier than ever.”

Lord Pendry contributed more than half of the £6,000 costs of the work on the back room of the Stalybridge Buffet Bar and he unveiled a plaque to mark the refurbishment.

Commenting on the work Network Rail’s route building engineer Patrick Cawley said: “We have committed a considerable amount of money to Stalybridge station in recent years and there is yet more to come.

“Yet our funds are limited so we are grateful for Lord Pendry’s contributions to the current and previous work in the buffet bar.

“Working on a scheme like this is always a pleasure because the end results show what can be achieved with a little imagination, and you know that your efforts will be appreciated by everyone who uses the station.”

Meanwhile, outside the Buffet Bar a new apex canopy has been designed with a glazed section at the front to allow natural light to flood the platform and a new lighting system has been installed underneath.

Steelwork has been stripped back to bare metal, repaired where necessary, treated and repainted as have the supporting columns with their intricate ironwork. Published 2 April 2012


connect

get updates